Daniel Chiţoiu vrea "regândirea şi reproiectarea întregului sistem fiscal"

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 martie 2013 17 afişări

Pe termen scurt, creşterea colectării şi reducerea evaziunii fiscale sunt imperativele pe termen scurt ale strategiei bugetare, iar schimbările trebuie să înceapă cu o nouă abordare a relaţiei dintre stat şi contribuabil, ceea ce va însemna "regândirea şi reproiectarea întregului sistem fiscal", a declarat Daniel Chiţoiu, ministrul finanţelor.

"Principiile majore ale acestei reforme fiscale sunt transparenţa, simplificarea şi reducerea costurilor de conformare fiscală - la nivelul agenţilor economici, respectiv a costurilor de administrare fiscală - la nivelul autorităţilor publice", a spus Chiţoiu, invitat la o masă rotundă organizată de Consiliul Investitorilor Străini (CIS).

"După cum ne-am asumat prin rescrierea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală până la sfârşitul anului, vom introduce ordine şi claritate instituţională, precum şi predictibilitatea fiscală pe care mediul de afaceri o invocă, de mult timp, cu prioritate", a adăugat Chiţoiu.

România nu va putea atinge ratele de creştere de 5-6% de dinaintea crizei, în absenţa unor reforme majore care să atragă mai multe investiţii şi să creeze locuri de muncă, susţin reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini. Pentru CIS, contribuţia politicii fiscale la susţinerea creşterii economice ar urma să se realizeze prin elaborarea unei strategii fiscale coerente pe termen mediu şi lung, cu măsuri de relansare a economiei, şi o mai bună transparenţă decizională.

"Un sistem fiscal stabil este fundamental pentru atragerea de investiţii în România", a spus Daniel Anghel, copreşedinte al Grupului de Fiscalitate. "În acest sens este nevoie de un cadru legislativ şi decizional transparent, prin intermediul căruia toate măsurile legislative noi să fie mai întâi analizate din punct de vedere al impactului economic, prin consultarea şi angrenarea mediului de afaceri, pentru a putea atinge soluţii echilibrate. Un bun proces consultativ încă din fazele sale preliminare ar duce la întărirea strategiei şi legislaţiei fiscale, în vederea întâmpinării atât a nevoilor autorităţilorm cât şi ale investitorilor din România."

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/daniel-chitoiu-vrea-regandirea-si-reproiectarea-intregului-sistem-fiscal-10657506
10657506
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.