Dan Voiculescu îşi dă demisia din Senat, în semn de protest pentru respingerea unui proiect al PC

Postat la 25 iunie 2012 10 afişări

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi-a anunţat demisia din Senat, decizie valabilă începând de luni, pe motiv că parlamentarii nu sunt de acord cu proiectul PC privind dublarea sancţiunilor aplicate pentru evaziune fiscală.

Voiculescu şi-a explicat decizia prin verdictul de săptămâna trecută al Comisiei pentru buget din Senat, care a respins proiectul de lege prin care PC propunea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală.

Conform unui comunicat al PC, Dan Voiculescu a declarat: "Marţi, 19 iunie, Comisia pentru buget din Senat a întocmit raport negativ pentru proiectul de lege prin care propuneam dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. În acest fel, membrii comisiei au asumat punctul de vedere al guvernului Ungureanu, cel care, în aprilie 2012, a propus respingerea proiectului, considerând că mărirea pedepselor pentru evaziune fiscală "nu se justifică" şi nu corespunde politicii de "scădere a limitelor pedepselor"! Într-o ţară în care economia subterană este estimată la 40 de miliarde de euro anual, decizia Comisiei pentru buget de a respinge dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală este inexplicabilă într-un registru responsabil."

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului este formată din 4 membri PSD, 4 membri PNL şi 3 membri PDL, între care şi preşedintele comisiei, Ovidiu Marian.

Voiculescu adăuga că, însoţită de întărirea controlului, dublarea pedepselor ar aduce la bugetul de stat între 3 şi 5 miliarde de euro anual şi se întreba retoric: "Nu are România nevoie de 5 miliarde de euro?!"

Preşedintele fondator al PC îşi exprima atunci speranţa că plenul Senatului va infirma decizia Comisiei pentru buget şi va adopta proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscală, iniţiat de Dan Voiculescu şi senatorii Ioan Ghişe (PNL), Vasile Nistor (PC), Şerban Rădulescu (PC).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dan-voiculescu-isi-da-demisia-din-senat-in-semn-de-protest-pentru-respingerea-unui-proiect-al-pc-9780372
9780372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.