Dan Lazăr va demisiona de la Finanţe şi va pleca la Cluj, ca prorector la Babes-Bolyai

Postat la 22 martie 2012 43 afişări

Dan Lazăr va demisiona din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, pe care îl ocupă din noiembrie 2010, şi va pleca la Cluj-Napoca, unde va lucra ca prorector la Universitatea Babes-Bolyai (UBB), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Demisia va fi depusă la cabinetul premierului Mihai Răzvan Ungureanu săptămâna viitoare, au arătat sursele. Dan Lazăr, originar din Cluj, a fost ales recent ca prorector al Universităţii Babes-Bolyai. Conform legii, poziţia de prorector este una de conducere în cadrul universităţilor, dar nu obligă la renunţarea funcţiei de demnitate publică, deoarece o situaţie de incompatibilitate se aplică doar în cazul rectorilor. Astfel, legislaţia prevede că persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului, dar pot lucra într-un alt post didactic şi/sau de cercetare.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dan-lazar-va-demisiona-de-la-finante-si-va-pleca-la-cluj-ca-prorector-la-babes-bolyai-9426691
9426691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.