Dan Barna: Consider inadmisibilă lansarea unor idei aflate la graniţa dintre halucinant şi stupid

Postat la 21 aprilie 2020 428 afişări

Dan Barna: Consider inadmisibilă lansarea unor idei aflate la graniţa dintre halucinant şi stupid

Liderul USR, Dan Barna, a spus, marţi, că lansarea unor idei „aflate la graniţa dintre halucinant şi stupid” au ca efect scăderea neîncrederii populaţiei în capacitatea autorităţilor de a gestiona criza provocată de noul coronavirus.

Liderul USR, Dan Barna, a lansat, marţi, pe Facebook, un apel către autorităţi, în care le cere acestora să fie „responsabile în comunicarea publică”.

„Autorităţile publice, inclusiv cele din domeniul medical, au obligaţia să fie responsabile în comunicarea publică. Consider inadmisibilă lansarea unor idei aflate la graniţa dintre halucinant şi stupid al căror unic efect este sporirea neîncrederii populaţiei în capacitatea statului de gestionare a gravei crize prin care trecem. Am cerut insistent în aceste luni transparenţă, coerenţă şi profesionalism. Ceea ce am primit au fost tentative de ascundere a realităţii, informaţii trunchiate, contradicţii şi tensiuni între factorii de decizie. Aici se ajunge când după reguli clare se aruncă în spaţiul public excepţii şi variante care creeză confuzie, panică şi neîncredere”, a scris Barna pe reţeaua de socializare.

Potrivit acestuia, calculele politice sau rivalităţile dintre diverse personaje cu rol în combaterea crizei sunt irelevante şi toxice.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, marţi, o reacţie virulentă la adresa planului lui Adrian Streinu-Cercel, spunând că în ţara noastră nu vor fi impuse măsuri totalitare, iar un astfel de plan este „inacceptabil”. Şeful statului nu a pronunţat numele Institutului Naţional „Matei Balş” sau al directorului său, Adrian Streinu-Cercel.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
lansare,
granita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.