Damascul anunţă că a doborât un avion de recunoaştere. Israelul afirmă că nu este la curent

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 22 decembrie 2014 43 afişări

Armata siriană a anunţat că a doborât un avion de recunoaştere israelian în spaţiul aerian al Platoului Golan, însă Israelul a declarat luni că "nu este la curent" cu un asemenea incident, relatează AFP.

"O sursă militară a anunţat duminică seara că un avion de recunoaştere israelian fără pilot, de tip Skylark-1, a fost doborât în spaţiul aerian al provinciei Quneitra, în apropiere de satul Hader", situat în zona Platoului Golan, ocupat de Israel din 1967, a anunţat agenţia oficială siriană Sana.

"Avionul, cu o lungime de doi metri şi 3,12 metri lăţime, are o rază de zbor de 20 de kilometri şi este ghidat printr-o staţie de la sol", adaugă Sana.

Dar, "armata israeliană a dat asigurări că nu este la curent cu faptul că un aparat aerian a fost doborât în Siria", scrie cotidianul israelian Haaretz.

Aviaţa israeliană a vizat în martie poziţii militare în regiunea Quneitra. Damascul acuză Israelul că susţine rebeliunea în sudul Siriei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICT,
ISRAEL
/actualitate/damascul-anunta-ca-a-doborat-un-avion-de-recunoastere-israelul-afirma-ca-nu-este-la-curent-13734355
13734355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.