Daimler aduce 300 mil. euro la Sebeş şi va crea 400 de noi locuri de muncă

Autor: Bogdan Alecu Postat la 25 aprilie 2013 99 afişări

Germanii de la Daimler AG vor investi peste 300 de milioane de euro în extinderea producţiei de cutii de viteze de la Sebeş.

Daimler aduce 300 mil. euro la Sebeş şi va crea 400 de noi locuri de muncă

Daimler AG, unul dintre cei mai mari constructori auto la nivel mondial, va investi peste 300 de milioane de euro în extinderea uzinei de la Sebeş, parte a subsidiarei Star Transmission, unde vor fi produse vi­itoarele generaţii de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes-Benz, aceasta fiind cea mai mare investiţie anunţată în ultimii ani în producţia de componente auto.

„Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei şi colaborării cu Star Transmission, opţiunea pentru asigurarea capacităţilor necesare de asamblare suplimentară, într-o manieră flexibilă, este de a extinde activităţile din România“, a spus Peter Schabert, directorul de producţie pentru sisteme de transmisie al Mercedes-Benz şi al fabricii din Unterturkheim, fabrica unde vor fi produse componente şi pentru cutiile de viteze asamblate în România, la Sebeş.

Investiţia nemţilor de la Daimler a fost anun­ţată luna trecută de premierul Victor Ponta, dar fără a comunica numele companiei sau ce urmează aceştia să producă.

Potrivit Daimler, decizia de extindere în România a fost adoptată în condiţiile în care cea din Stuttgart era supraîncărcată şi nu dispunea de spaţiu necesar extinderii.

„Conducerea fabricii şi cea a sindicatului au convenit în urmă cu doi ani să producă noua cutie de viteze automată şi un modul de asamblare la locaţia din Stuttgart-Hedelfingen. Cel de-al doilea modul de asamblare de la Sebeş va fi aprovizionat de la locaţia noastră de producţie“, a spus Wolfgang Nieke, preşedintele sindicatului fabricii Mercedes-Benz din Unterturkheim.

Compania Star Transmission a fost înfiinţată în 2001, iar în prezent cei aproape 800 de angajaţi din Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze ale automobilelor din gama actuală a Mercedes-Benz, dar şi pentru modele mai vechi, asigurând piese de schimb. Spre deosebire de Cugir, unde nu este în prezent nicio auto­stradă în apropiere în construcţie, Sebeş este amplasat pe viitorul tronson de autostradă A1 Sibiu Deva, care va fi finalizat până la sfârşitul anului, iar în următorii trei ani se va putea circula pe auto­stradă până la graniţa cu Ungaria.

„Compania Daimler va crea între 300 şi 400 de noi locuri de muncă la Sebeş până în 2016. În prezent în cadrul fabricii din Sebeş lucrează în jur de 400 de oameni, plus alte 400 de persoane în fabrica din Cugir. Este o investiţie deosebit de importantă pentru oraşul nostru“, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Alexandru Dăncilă, primarul municipiului Sebeş. El a subliniat că „volumul investiţiilor realizate în zona Sebeş sunt de aproximativ un miliard de euro, fiind totodată create câteva mii de locuri de muncă. şomajul fiind de sub 2%, iar gradul de colectare a taxelor şi impozitelor locale de aproximativ 95%“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/daimler-aduce-300-mil-euro-la-sebes-si-va-crea-400-de-noi-locuri-de-munca-10798222
10798222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.