Dăianu îşi cere iertare pentru salariul şi primele de la ASF, dar spune că nu poate demisiona

Postat la 05 martie 2014 128 afişări

Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, şi-a cerut iertare public pentru salariul şi primele primite de la ASF, el adăugând că nu îşi poate da demisia din funcţie, oricât de "onorabil" ar fi acest gest "în condiţiile date".

Dăianu îşi cere iertare pentru salariul şi primele de la ASF, dar spune că nu poate demisiona

 El a făcut aceste declaraţii la finalul audierii în Comisia pentru buget, finanţe a Senatului, care anchetează situaţia ASF. "Pentru mine a fost un moment foarte, foarte dificil şi îmi cer iertare că am acceptat aceste prime. (...) Disconfortul a fost teribil pentru mine şi, de aceea, am şi făcut acest gest (returnarea primei – n.r.), care în engleză se spune «redemption» (reparare, compensare - n.r.). Într-un fel, cer iertare cetăţenilor pentru un salariu, pentru câştiguri pe care le am, nu printr-o decizie arbitrară, individuală a lui Dăianu la ASF, ci printr-o decizie colectivă, care a avut în vedere un act normativ de înfiinţare a Autorităţii", a spus el.

Dăianu a spus că a returnat "acele prime" înainte de declaraţia preşedintelui Comisiei pentru buget, Cosmin Nicula, şi înainte de scrisoarea deschisă care i-a fost adresată de Gabriel Liiceanu.

Acesta a susţinut că o demisie a lui în această situaţie ar însemna un "abandon": "Există şi această interpretare, că Dăianu fuge. Dăianu nu este de neînlocuit, Dăianu poate pleca, Autoritatea trebuie să funcţioneze".

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/daianu-isi-cere-iertare-pentru-salariul-si-primele-de-la-asf-dar-spune-ca-nu-poate-demisiona-12203515
12203515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.