Dacian Cioloş către Sorin Grindeanu: „Cum veţi explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiţi penal?”

Postat la 02 februarie 2017 2734 afişări

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a transmis un mesaj Guvernului în care spune că măsurile luate de executiv distrug reperele morale ale societăţii.

Dacian Cioloş către Sorin Grindeanu: „Cum veţi explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiţi penal?”

„Domnule Prim–ministru al României, Sorin Grindeanu,

Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastră în privinţa modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală au consecinţe negative profunde pentru soarta ţării:

Distrug reperele morale ale societăţii.

Cum veţi explica unui om cinstit că unii pot să fure până la 45 de mii de euro fără să fie pedepsiţi penal? Cum vor mai crede oamenii în dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care îl dă Guvernul Statului Român? Cum se mai pot simţi românii demni în ţara lor când Guvernul lasă impresia că dispreţuieşte cinstea şi transparenţa şi legitimează hoţia?

Duceţi România într-o zonă incertă de securitate.

Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolaţi la periferia Europei. Lovitura dată justiţiei este totodată o lovitură gravă dată credibilităţii României în relaţia cu partenerii din UE şi NATO, în relaţia cu partenerii noştri economici. Ce pot crede partenerii noştri despre o ţară al cărei guvern validează infracţiunea ca normalitate? Cum le veţi explica că Guvernul României a decis că e normal ca abuzul în serviciu să nu fie infracţiune?

Risipiţi bruma de creştere economică câştigată prin munca oamenilor.

Fiecare dintre noi, inclusiv cei care v-au votat în decembrie, va trebui să achităm o notă de plată usturătoare. Leul a început deja să se devalorizeze. Cum veţi compensa pierderea de credibilitate care va afecta încrederea investitorilor în România? Ce le veţi spune antreprenorilor care s-au săturat de corupţie şi de decizii strâmbe ale administraţie? Ce le vei spune românilor care vor plăti mai mult pentru un trai mai prost?

Impuneţi tirania majorităţii împotriva domniei legii.

Zecile de mii de oameni care protestează au legitimitatea societăţii, care trebuie ascultată, înţeleasă şi asimilată în deciziile guvernamentale. Am încredere că societatea românească este suficient de matură pentru ca astfel de manifestaţii să aibă loc paşnic şi civilizat ca şi până acum. În acelaşi timp, domnule Grindeanu, nu pot decât să condamn aroganţa şi comportamentul Guvernului în această chestiune.

Cititi mai multe pe wwwromanibuni.info

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Universitatea Babeş-Bolyai a cumpărat cu 40 mil. lei hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Ioana Răduca, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.