Dacia se detaşează ca prima companie din România, mergând spre afaceri de 20 mld. lei. Petrom rămâne în urmă

Postat la 05 ianuarie 2016 173 afişări

Dacia se detaşează ca prima companie din România, mergând spre afaceri de 20 mld. lei. Petrom rămâne în urmă

Modelul Duster, care are un preţ mai mare a fost pariul câştigător al constructorului auto în ultimii ani.

Afacerile Automobile Dacia se apropie pen­tru 2015 de 20 mld. lei (4,5 mld. euro), luând distanţă faţă de OMV Petrom SA care a do­mi­nat ani la rând topul companiilor, da­torită evoluţiei bune a vânzărilor modelului Dus­ter care are un preţ mai mare şi un­de pro­ducţia a continuat să se menţină aproa­pe de capacitatea maximă a uzinei.

Dacia a avut o creş­tere de 2,2% în S1 2015 faţă de S1 2014, ajungând la 10,02 mld. lei (2,25 mld. euro). Dacă ritmul se men­ţi­ne şi în a doua ju­mătate a anului când pro­ducţia s-a men­ţinut stabilă iar com­pa­nia a lansat în pro­duc­ţie noi com­po­nente, cifra de afa­ceri ar creşte spre 19,4 mld. lei, fiind ast­fel prima com­panie de pe piaţa lo­cală care ajunge aproape de pragul de 20 mld. lei.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dacia-se-detaseaza-ca-prima-companie-din-romania-mergand-spre-afaceri-de-20-mld-lei-petrom-ramane-in-urma-14954874
14954874
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.