Dacia Lodgy a primit trei stele din cinci la testele de siguranţă. Ce recomandă oficialii EuroNCAP şi ce i-a dezamăgit cel mai mult

Postat la 29 noiembrie 2012 51 afişări

Dacia continuă „tradiţia” testelor EuroNCAP începută cu prima generaţie a Logan şi primeşte şi pentru noul Lodgy doar trei stele din cinci la testele de siguranţă, cu toate că acesta este primul model al constructorului proiectat pentru o familie. La toate cele patru teste, pentru pasageri adulţi, copii, pietoni şi asistenţă, Lodgy a primit cele mai mici scoruri dintre cele 15 maşini testate de EuroNCAP, toate fiind „la limită”.

"Este dezamăgitor să vedem rezultatele slabe ale Lodgy la testele noastre, în special la o săptămână după ce Sandero a primit în America de Sud o singură stea la testele LatinNCAP. Lodgy este un automobil de buget iar clienţii vor accepta compromisuri în materie de confort şi performanţe, dar nu şi când vine vorba de siguranţă. EuroNCAp este de părere că siguranţa oferită pasagerilor ar trebui să fie extrem de importantă, indiferent cât plătesc pentru automobil", a declarat Miciel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP. Lodgy devine astfel una dintre cele mai nesigure maşini de pe piaţa europeană destinată familiilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
teste,
siguranta,
euroncap
/actualitate/dacia-lodgy-a-primit-trei-stele-din-cinci-la-testele-de-siguranta-ce-recomanda-oficialii-euroncap-si-ce-i-a-dezamagit-cel-mai-mult-10357330
10357330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.