Dacia lansează gama Prestige 2016 şi cutia robotizată Easy-R

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 mai 2016 637 afişări

Dacia lansează gama Prestige 2016 şi cutia robotizată Easy-R

Începând din luna iunie, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R. Disponibilă în versiuni specifice, cu 5 trepte pe motorizarea TCe 90 CP şi, respectiv, cu 6 trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze răspunde aşteptării clienţilor care îşi doresc un şofat cât mai confortabil în traficul urban. Noua transmisie este disponibilă la un preţ cu numai 500 de Euro mai mare decât cel al versiunii manuale.

Easy-R asigură astfel o utilizare comodă datorită soluţiei tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acţionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului. Ea dispune de două moduri de funcţionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informaţiilor referitoare la condiţiile de rulare, cum ar fi turaţia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al şoferului, etc. În modul Manual / Impulsional, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

După Logan, modelele Logan MCV şi Sandero beneficiază de acum de propriile versiuni Prestige.

Lansată la sfârşitul anului 2015, versiunea de top a modelului Logan s-a afirmat în scurt timp drept un succes indiscutabil al gamei Dacia. Un succes datorat atât designului modern şi atrăgător, cât şi echipării deosebit de generoase.

Această formulă se regăseşte de acum şi pe modelele Logan MCV şi Sandero, care beneficiază, începând din luna iunie, de propriile versiuni Prestige. Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automată, planşa de bord specifică sau comanda geamurilor electrice integrată în portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia. Nu lipsesc nici proiectoarele dublu optice, jantele din aliaj de 15 inch, de culoare „Dark Metal” sau semnalizatoarele integrate în oglinzile retrovizoare exterioare.

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gamă completă de motorizări, atât pe benzină, cât şi diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzină pot astfel alege între motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus şi blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcătuită din motorul 1.5 dCI, în cele două variante de putere, de 75 CP şi 90 CP.

Preţurile variază între 9 500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP şi 13 600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP şi cutie Easy-R.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dacia-lanseaza-gama-prestige-2016-si-cutia-robotizata-easy-r-15401574
15401574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.