Dacă n-a mers cu Partidul Popular, e bună şi Mişcarea

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 mai 2013 118 afişări

Cum lansarea la rampă în 25 mai a Partidului Poporului, condus de fermierul Costel Caraş, s-a contramandat din lipsă de suficienţi dezertori din PDL şi PNL care să-l populeze, consilierii prezidenţiali care au fondat Mişcarea Populară s-au răzgândit în privinţa folosului fundaţiei lor şi au anunţat că o transformă în partid.

Dacă n-a mers cu Partidul Popular, e bună şi Mişcarea

Mişcarea Populară, înfiinţată de consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu, îşi păstrează statutul de fundaţie, au insistat săptămâna trecută atât consilierul prezidenţial Gabriel Berca, cât şi Sebastian Lăzăroiu. Acesta din urmă a prezis că preşedintele Băsescu va deveni membru al fundaţiei după terminarea mandatului şi a scris pe Facebook că PDL a dat "pe surse" în presă că Mişcarea Populară ar vrea să se transforme în partid. "Sursele mele îmi spun că PDL va pierde suficient de mulţi parlamentari şi primari în următoarea perioadă cât să se transforme în fundaţie", scria Lăzăroiu.

Acum însă, Mişcarea a difuzat un comunicat unde anunţă că membrii fondatori, în urma unei consultări online cu aderenţii fundaţiei, au decis începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, care se va numi Partidul Mişcarea Populară. Sebastian Lăzăroiu a declarat la RFI, că partidul pe care l-ar înfiinţa fundaţia Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2016.

Până la transformarea în partid a Mişcării Populare mai este însă, astfel încât eforturile vizibile ale opoziţiei de a se consolida au părut a se concentra în această săptămână pe eforturile PDL de a-şi desemna un candidat la alegerile prezidenţiale. Dintre potenţialii doritori, Vasile Blaga şi Theodor Stolojan au anunţat deja că nu se înscriu pentru alegerile interne, însă Stolojan i-a recomandat pe Emil Boc şi Liviu Negoiţă, fostul primar de la sectorul 3 Bucureşti, care a dat semne că nu i-ar displăcea ideea unei candidaturi.

Astfel de mici mişcări vizează nu doar să dea impresia de activitate în partid, dar şi să contracareze ideea (propagată de mereu rebelul Cristian Preda) că PDL ar fi de fapt neinteresat să facă opoziţie, pentru că ar viza să fie cooptat la guvernare de un PSD dornic să se descotorosească înainte de vreme de PNL.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/daca-n-a-mers-cu-partidul-popular-e-buna-si-miscarea-10900991
10900991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.