Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 în largul Papuei Noua Guinee

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 mai 2015 222 afişări

Un cutremur puternic a avut loc marţi în largul Papuei Noua Guinee, iar oficiali au avertizat că este posibil un tsunami, relatează Associated Press în pagina electronică.

Cutremurul, cu magnitudinea de 7,4, a avut loc la aproximativ 130 de kilometri sud de oraşul Kokopo (nord-est), la o adâncime de 63 de kilometri, a anunţat Institurul american de geofizică USGS, revizuind magnitudinea de 7,5 şi adâncimea de zece kilometri anunţate anterior.

Centrul pentru alerte de tsunami la Pacific a anunţat că valuri de până la un metru sunt posibile pe o rază de 300 de kilometri de la epicentru.

Imediat nu existau informaţii despre formarea unor asemenea valuri şi nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby.

"Cutremurul a avut loc în larg, iar zonele vecine terestre sunt destul de puţin populate", a spus McKee.

Centrul naţional pentru dezastre nu a primit rapoarte despre eventuale pagube, a declarat directorul interimar Martin Mose.

"Tocmai trimitem un mesaj în zonă, către satele de pe coastă, să adopte măsuri de precauţie suplimentare în cazul formării unui eventual tsunami", a spus el.

Seismul de marţi a avut loc în aceeaşi zonă în care două cutremure au fost resimţite săptămâna trecută. Niciunul dintre ele nu a provocat pagube şi tsunami, dar au avut intensităţi mai mici decât cel de marţi.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care se întregistrează frecvent cutremure.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAPUA NOUA GUINEE,
CUTREMUR,
/actualitate/cutremur-puternic-cu-magnitudinea-de-7-4-in-largul-papuei-noua-guinee-14209011
14209011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.