Curtea Europeană de Conturi: România şi Bulgaria nu erau pregătite pentru aderare în 2007

Postat la 13 septembrie 2016 99 afişări

Un raport recent al Curţii Europeane de Conturi dezvăluie faptul că instituţia s-a opus iniţial aderării României şi Bulgariei la UE în anul 2007, afirmând în mod explicit că cele două state aveau nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti de aderare, relatează site-ul EurActiv.

Curtea Europeană de Conturi: România şi Bulgaria nu erau pregătite pentru aderare în 2007

Într-un raport al Curţii Europeane de Conturi, care a fost dat publicităţii luni, se afirmă că România şi Bulgaria nu erau pregătite pentru aderare, instituţia precizând că doreşte să evite situaţii similare în cazul viitoarelor extinderi ale Uniunii Europene.

Istvan Szabolcs Fazakas, membru al Curţii Europeane de Conturi, a prezentat presei un raport de audit privind modul în care s-a desfăşurat programul de asistenţă preaderare la UE în cazul statelor din regiunea Balcanii de Vest.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.