Curtea Constituţională motivează decizia privind constituţionalitatea Legii insolvenţei. Actul merge la promulgare

Postat la 20 iunie 2014 42 afişări

Curtea Constituţională a motivat decizia din 21 mai prin care a constatat că este constituţională Legea insolvenţei. Actul normativ va fi trimis preşedintelui pentru promulgare şi publicat în Monitorul Oficial.

Curtea Constituţională motivează decizia privind constituţionalitatea Legii insolvenţei. Actul merge la promulgare

 Curtea Constituţională a decis, în 21 mai, că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor în 15 aprilie.

În sesizarea PNL, care a vizat 15 articole, se arăta că legea încalcă liberul acces la justiţie şi proprietatea, introduce o discriminare şi poate afecta industria.

În final, decizia prin care s-a constatat constituţionalitatea a vizat atât cele 15 articole, cât şi legea în ansamblul său.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marţi, preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, să îi trimită preşedintelui Băsescu decizia privind Legea insolvenţei, declarată constituţională, pentru ca actul să poată fi promulgat. Ponta arăta că netransmiterea către preşedintele Traian Băsescu a deciziei privind Legea insolvenţei, procedură care să permită promulgarea actului, generează neîncasarea unor venituri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curtea-constitutionala-motiveaza-decizia-privind-constitutionalitatea-legii-insolventei-actul-merge-la-promulgare-12801983
12801983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.