Curtea Constituţională a decis: Cristi Danileţ a fost revocat neconstituţional din Consiliul Superior al Magistraturii

Postat la 04 aprilie 2013 23 afişări

Judecătorul Cristi Danileţ a fost revocat neconstituţional din Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Constituţională constatând joi că articolul 55, alineatele 4 şi 9 din Legea 317/2004 sunt neconstituţionale.

Curtea Constituţională a decis: Cristi Danileţ a fost revocat neconstituţional din Consiliul Superior al Magistraturii

 Judecătorii Curţii Constituţionale au analizat excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 55 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, ridicată în dosarul în care Cristi Danileţ a contestat revocarea sa din funcţia de membru ales al CSM.

Curtea Constituţională a constatat că articolul 55, alineatele 4 şi 9 din Legea 317/2004 sunt neconstituţionale.

Potrivit articolului 55, alineatul 4, "membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocaţi şi la cererea majorităţii adunărilor generale de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului. În cadrul adunărilor generale, decizia se ia cu votul a două treimi din numărul judecătorilor sau procurorilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curtea-constitutionala-a-decis-cristi-danilet-a-fost-revocat-neconstitutional-din-consiliul-superior-al-magistraturii-10712731
10712731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.