Cum va face faţă Djokovic ostilităţilor de pe Melbourne Park. Opinia unui fost membru din staff

Autor: Rafael Hekman Postat la 12 ianuarie 2022 206 afişări

Novak Djokovic se va confrunta probabil cu ostilitate atât pe teren, cât şi în afara lui, dacă i se va permite să joace la Australian Open, dar un fost membru al echipei sârbului crede că numărul unu mondial este bine pregătit pentru a face faţă.

Cum va face faţă Djokovic ostilităţilor de pe Melbourne Park. Opinia unui fost membru din staff

În timp ce ministrul australian al imigraţiei continuă să analizeze dacă va anula viza lui Djokovic, sârbul şi-a continuat pregătirile pentru apărarea titlului.

Anunţul făcut de Djokovic săptămâna trecută, potrivit căruia avea o scutire medicală pentru a participa la Australian Open, deşi nu este vaccinat, a fost primit cu revoltă în Australia, care se luptă cu un val de infecţii Omicron şi unde peste 90% din populaţia adultă este dublu vaccinată.

Craig O'Shannessy, care a lucrat ca analist de strategie şi tactică pentru Djokovic, crede că această furie va fi aproape sigur vocalizată de mulţimea de la Melbourne Park.

„Nu va fi ceva nou pentru el", a declarat el pentru Reuters. „Dar chiar dacă are experienţa mentală şi duritatea necesară, acest lucru are potenţialul de a ajunge la un nivel, poate, pe care nu l-am mai văzut în tenis".

Este posibil ca nici vestiarul să nu fie cel mai primitor loc pentru Djokovic, unii jucători nefiind resemnaţi de faptul că nu este vaccinat.

ATP spune că 97 dintre cei mai buni 100 jucători sunt vaccinaţi, iar americanul Tennys Sandgren, numărul 93 mondial, va lipsi de la Australian Open, din cauza faptului că nu este vaccinat

Joao Sousa, numărul 140 mondial, care încearcă să se califice pe tabloul principal în această săptămână, a declarat că este dificil pentru ceilalţi jucători să accepte faptul că Djokovic poate juca fără să fie vaccinat.

„Pot fi empatic cu ceea trăieşte în Australia, dar este puţin egoist din partea lui să ajungă aici ca singurul jucător nevaccinat", a declarat el pentru site-ul portughez de ştiri Bolamarela.

„Este greu pentru noi, jucătorii, să acceptăm acest lucru. Mulţi jucători... nu au vrut să se vaccineze şi au fost forţaţi să o facă pentru a putea juca în turnee. El găseşte o modalitate de a ocoli aceste reguli".

Marton Fucsovics, care a pierdut în faţa lui Djokovic în sferturile de finală de la Wimbledon, anul trecut, a exprimat sentimente similare.

„Regulile au fost conturate cu luni în urmă, şi anume că toată lumea ar trebui să se vaccineze, iar Djokovic nu a făcut-o", a declarat el pentru presa maghiară de la Melbourne.

„Din acest punct de vedere, nu cred că ar avea dreptul să fie aici", a mai adăugat acesta.

Cu toate acestea, O'Shannessy spune că Djokovic a dezvoltat tehnici pentru a face faţă ostilităţii, pe măsură ce a luptat pentru supremaţia în tenis cu favoriţii publicului, Roger Federer şi Rafa Nadal, de-a lungul anilor.

„Nu există nicio persoană de pe planetă care să fi fost supusă mai mult decât el la huiduieli pe terenul de tenis", a adăugat australianul, care acum lucrează cu compatriotul său Alex Popyrin.

„El a povestit în trecut despre faptul că, atunci când publicul scandează "Roger", în mintea lui schimbă cuvântul "Roger" cu "Novak" şi se bucură de acest lucru."

În afară de distragerea atenţiei din cauza problemelor juridice, Djokovic se confruntă, de asemenea, cu perspectiva unei pregătiri insuficiente pentru rigorile tenisului în cinci seturi, după cinci zile de detenţie.

Miercuri, sârbul s-a antrenat pentru a doua oară pe Rod Laver Arena, iar O'Shannessy a declarat că sârbul va creşte încet-încet intensitatea sesiunilor sale.

„Trebuie să îşi ia câteva zile pentru a-şi recăpăta consistenţa, toleranţa la lovituri, sincronizarea şi mişcarea", a spus el.

„El va bifa toate aceste aspecte, mai întâi cu lovituri uşoare, apoi va începe să crească puterea şi jocul de picioare cu seturi de antrenament, pentru a construi o bază solidă, pentru a fi pregătit să intre în primul tur".

Aceasta va fi prima dată când Djokovic îşi începe sezonul pe tabloul principal de la Australian Open fără a participa la niciun fel de eveniment de încălzire, fie că este vorba de un turneu ATP, un demonstrativ sau o competiţie pe echipe.

O'Shannessy s-a îndoit că acest lucru va fi un factor important, având în vedere că jucătorul în vârstă de 34 de ani a ratat de puţin un Grand Slam în sezonul trecut, câştigând trei dintre titlurile majore ale acestui sport şi pierzând în finala celuilalt.

„Ar conta dacă ar fi ieşit din formă, dar el nu este în criză de formă. Aproape că a câştigat Grand Slam-ul anul trecut", a spus el.

„Chiar dacă nu a câştigat Grand Slam-ul, a fost totuşi unul dintre cei mai buni ani pe care i-am văzut vreodată. Acel succes de care s-a bucurat în 2021 este foarte relevant în mintea lui. El încă se hrăneşte din asta în 2022".

Jucătorul australian Nick Kyrgios, care a apărut ca un aliat nescontat pentru adversarul său de odinioară, în ultima săptămână, a fost, de asemenea, de părere că Djokovic va fi mai puternic ca niciodată, dacă i s-ar permite să joace.

„Va fi foarte hotărât să joace bine şi să le-o pună în cârcă tuturor", a declarat favoritul de la Melbourne Park.

„Cred că nu va avea nicio problemă în a se pregăti. Cred că, în opinia mea, toate acestea sunt doar un combustibil în plus pentru el. Nu devii un mare campion ca el fără să fii capabil să treci peste unele adversităţi ca aceasta".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.