Cum se poate trăi mâncând pizza dimineaţa, la prânz şi seara

Autor: Matei Postat la 26 iulie 2012 36 afişări

Un cercetător englez a inventat prima pizza echilibrată din punct de vedere nutriţional reiese din informaţiile oferite de site-ul discovery.com. „Pizza sănătoasă” conţine 30% din necesarul de vitamine şi minerale necesare unui adult şi o treime din doza recomandată de calorii, proteine şi carbohidraţi. Secretul constă în ingredientul special aflat la baza preparatului: algele marine.

"Am cercetat piaţa şi am observat că algele marine sunt un ingredient interesant folosit în reţetele de pâine. Ne-am folosit de acest aspect pentru a reduce cantitatea de sare din pizza. Sodiul din alge ocupă un procent de 3,5%, iar cel din sare de 40%. Pe lângă faptul că au o aromă excelentă, algele conţin iod şi vitamina B12. " a explicat cercetătorul Mike Lean de la Universitatea din Glasgow. Acesta doreşte să continue cercetarea pentru realizarea unor variante sănătoase de cartofi prăjiţi, curry şi alte sortimente de junk food.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pizza,
mancare,
prânz
/actualitate/cum-se-poate-trai-mancand-pizza-dimineata-la-pranz-si-seara-9903795
9903795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.