Cum se aleg cele mai bune restaurante din lume şi care sunt cele 10 locuri în care merită să mănânci măcar o dată în viaţă?

Postat la 16 octombrie 2015 75 afişări

Cum se aleg cele mai bune restaurante din lume şi care sunt cele 10 locuri în care merită să mănânci măcar o dată în viaţă?

Premiile Cele mai bune 50 de restaurante din lume (The world’s 50 best restaurants) organizate de S.Pellegrino şi Aqua Panna s-au impus de-a lungul timpului ca Oscarurile fine diningului global. Locuri de legendă precum El Bulli, Noma sau El Celler de Can Roca sunt doar câteva dintre restaurantele care şi-au adjudecat cele mai importante trofee din această competiţie globală, iar un lucru este cât se poate de clar. Cele care ajung pe lista celor 50 sunt locuri absolut ieşite din comun. Cum ajunge însă un restaurant în clubul select al primelor 50?

„Prima listă a fost creată în 2002, cu El Bulli (restaurantul condus de spaniolul Feran Adria care a impus pe scena culinară globală conceptul de gastronomie moleculară - n.red.) şi primele premii au fost acordate în 2003, cu French Laundry pe locul 1“, explică William Drew, group editor pentru The World’s Best 50 Restaurants.

Citiţi mai multe pe www.da.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-se-aleg-cele-mai-bune-restaurante-din-lume-si-care-sunt-cele-10-locuri-in-care-merita-sa-mananci-macar-o-data-in-viata-14850211
14850211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.