Cum să îţi cumperi un costum: la ce lucruri trebuie să fii atent

Postat la 11 noiembrie 2013 157 afişări

Costumul ar putea fi cea mai importantă achiziţie din viaţa unui bărbat. Pentru că îl îmbraci în câteva dintre cele mai importante moment din viaţa ta, pentru că este primul lucru pe care îl observi la cineva şi pentru că, să fim serioşi, nu îţi poţi cumpăra câte unul în fiecare zi ca să îţi permiţi să le arunci dacă nu îţi vin bine.

Cum să îţi cumperi un costum: la ce lucruri trebuie să fii atent

 Atunci când îţi alegi un costum, trebuie să ţii cont de câteva lucruri esenţiale. Nu este suficient să vezi într-o vitrină unul care crezi că ţi s-ar potrivi. Probează-l - sau şi mai bine: fă-ţi unul pe comandă – fii atent la cum îţi vine la umeri, la lungimea mânecilor, gândeşte-te ce culori ţi se potrivesc şi analizează materialul din care este făcut. Ca să înţelegi mai bine cum să faci asta, i-am cerut câteva sfaturi lui Alex Drăgan, consultant la SARTO made to measure

Cum se alege mărimea potrivită pentru un costum – ce trebuie să urmărim la umeri, talie, mâneci

“Zona umerilor unui sacou este foarte importantă, deci acolo ar trebui să se uite iniţial: este o treabă de estetică primară, vezi când umărul unui sacou este prea mare şi îl simţi când e prea mic. Plus că arată ca şi cum ai luat costumul altcuiva, ceva nu se leagă. Simţi asta, e în tine. Simţi şi când vine un vânzător lângă tine şi vrea să îţi vândă ceva doar de dragul de a elibera stocul.

Cititi mai multe pe www.gq.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-sa-iti-cumperi-un-costum-la-ce-lucruri-trebuie-sa-fii-atent-11663569
11663569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.