Unde îşi mută banii al treilea cel mai bogat om din lume în 2019: Warren Buffett iese din Oracle, decimează pariul pe Apple şi se îndreaptă spre alte pieţe

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 februarie 2019 1443 afişări

Unde îşi mută banii al treilea cel mai bogat om din lume în 2019: Warren Buffett iese din Oracle, decimează pariul pe Apple şi se îndreaptă spre alte pieţe

Berkshire Hathaway, fondul de investiţii condus de miliardarul Warren Buffett, şi-a redus dramatic miza în compania Apple, şi a adăugat poziţii noi în firma canadiană Suncor Energy şi în compania de software Red Hat, potrivit Reuters.

Berkshire a renunţat şi la participaţia de 2,13 miliarde dolari în gigantul Oracle Corp, după ce anunţase public pentru prima dată în luna noiembrie că deţine această participaţie.

Este o raritate pentru Berkshire, care ţine în portofoliu multe companii pentru zeci de ani, să renunţe atât de repede la o investiţie.

Schimbările din portofoliu au devenit publice săptămâna aceasta în actele depuse de Berkshire cu privire la compoziţia portofoliului pentru a raporta profitul, în ziua în care compania din Omaha şi-a raportat rezultatele financiare pentru T4 şi pentru întreg anul.

Berkshire a scris în raport că şi-a redus expunerea pe Apple la 249,6 milioane acţiuni, participaţia ajungând la circa 40 miliarde dolari după ce preţul acţiunilor a scăzut cu 30% în T4.

Cu toate acestea, anumite surse din piaţă susţin că Buffett nu a vândut şi nu a cumpărat nimic în propriul portofoliu.

Potrivit Bloomberg Billionaires, Warren Buffett este al treilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos şi Bil Gates, cu o avere totală de 83,3 miliarde dolari, în scădere de la începutul anului cu doar 484 milioane dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
warren buffett,
apple,
oracle,
piata,
bani,
mutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.