Cum explică ONAC atribuirea contestată a contractului de 10 milioane euro pentru combinezoane de protecţie unei firme de mobilă

Postat la 28 mai 2021 81 afişări

Cum explică ONAC atribuirea contestată a contractului de 10 milioane euro pentru combinezoane de protecţie unei firme de mobilă

Mega-contractul pentru 800.000 de combinezoane atribuit unei firme de mobilă pentru 10 milioane de euro este contestat de una dintre societăţile pierzătoare.

Şase dintre cele 24 de firme invitate să participe la licitaţii au ajuns în etapa de negociere. Firma câştigătoare a primit maximum de puncte pentru că a dat ca termen de livrare 24 de ore, pentru combinezoane pe care le aduce din Turcia.

Una dintre firmele rămase fără contract aduce acuzaţii de fals în declaraţii şi abuz în serviciu în procedura de achiziţii.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) se apără acum în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Într-o întâmpinare depusă la CNSC, membrii Comisiei de evaluare au ”pledat nevinovat”, acuzând, la rândul lor, firma care contestă rezultatul licitaţiei că a depus o sesizare ”netemeinică, nejustificată şi nemotivată”.

Reporterii GÂNDUL.RO au dezvăluit că ONAC a demarat, pe 15 aprilie, o procedură de atribuire – prin negociere fără publicare prealabilă – pentru achiziţia ”Complet combinezon, inclusiv glugă şi protecţie încălţăminte (Îmbrăcăminte protecţie împotriva agenţilor biologici şi chimici)”. Conform Raportului Procedurii de Atribuire, obţinut de GÂNDUL, valoarea estimată a acestei achiziţii a fost de 10.075.976 euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atribuire,
contestare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.