Cum au devenit caii de rasă victimele crizei

Autor: Ana Raduta Postat la 12 decembrie 2011 45 afişări

Caii de rasă au fost multă vreme şi încă mai sunt, pentru cei care îşi permit să-i întreţină, o bună investiţie. Din cauza crizei însă mulţi proprietari au ajuns să vândă exemplarele pe care le-au cumpărat cu ani în urmă şi la un sfert din preţ. Totul din nevoia de a obţine lichidităţi. În cazurile cele mai rele, caii sunt abandonaţi şi ajung să moară de foame.

Benedict Vasquez este unul dintre acei proprietari. L-a cumpărat pe Clemente, calul său de rasă, în urmă cu trei ani pentru suma de 2.000 de dolari şi l-a ţinut în grajdul din spatele casei sale din Compton. Numai că, în ultima vreme, afacerile nu au mai mers la fel de bine ca până acum, iar cheltuielile cotidiene au devenit tot mai greu de acoperit. Şi cum Crăciunul şi toate cheltuielile aferente lunii decembrie se apropie, Vasquez trebuie să găsească în cât mai scurt timp o soluţie pentru a-şi spori veniturile. Pe acest fond, întreţinerea lui Clemente este tot mai mult resimţită ca o povară.

Aşa că a de curând a decis că ar fi momentul să-l vândă pe Clemente, chiar dacă este conştient că va ieşi în pierdere, nu numai faţă de preţul de achiziţie, ci şi faţă de toată investiţia pe care a făcut-o în creşterea lui. Numai un balot de fân costă 20 de dolari. Iar acum, Vasquez a scos armăsarul la licitaţie, în speranţa că va putea obţine preţul de 500 de dolari pe Clement. Licitaţia a pornit însă de la 280 de dolari şi, în final, Vasquez a plecat acasă cu doar 140 de dolari, din care se scade taxa pentru licitaţie.

Nu este singurul asemenea caz şi nici cel mai dramaic. Mulţi alţi proprietari îi eliberează pentru că nu găsesc cumpărători şi nici nu-şi mai permit să-i întreţină. Au fost găsiţi mai mulţi armăsari în sudul Californiei căutând mâncare sau, pur şi simplu, zăcând subnutriţi. Îngrijirea unui cal de rasă poate ajunge să coste şi câteva mii de dolari pe lună.

"Până acum doi ani, găseam cel mult doi cai abandonaţi pe an. Acum găsim câte unul pe săptămână", spune Allan Drusys, veterinar şef la Departamentul pentru Protecţia Animalelor, din Riverside County, citat de L.A. Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caii,
rasă,
victime
/actualitate/cum-au-devenit-caii-de-rasa-victimele-crizei-9052468
9052468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.