Cum arată şi cât costă satul pe care il poţi cumpăra la preţ de apartament în capitală

Autor: Andra Stroe Postat la 05 iulie 2018 278 afişări

Un sat întreg format din 16 locuinţe, situat în nordul Ţării Galilor, Marea Britanie, este scos la vânzare un preţ derizoriu. Suma este chiar mai mică decât costul unui apartament modest din cartierele Londrei.

Iniţial, satul a fost scos la licitaţie în 2016 contra sumei de 1,7 milioane de euro, însă ulterior, agenţia imobiliară Dafydd Hardy a declarat că aplicat o nouă reducere "pentru a spori profitul incredibil oferit de acest portofoliu de proprietăţi”. Acum, întregul sat poate fi cumpărat cu doar 1,4 milioane de euro.

Casele şi cabanele cu terasă din piatră sunt amplasate într-o frumoasă pădure înconjurată de un peisaj rural în Aberllefenni, lângă Machynlleth, o localitate din nordul Ţării Galilor. Satul istoric cu 16 case a fost construit pentru lucrătorii de la o fostă mină din secolul al XVI-lea. Satul Aberllefenni este înconjurat de peisaje frumoase, în mijlocul pantelor împădurite din pădurea Dyfi.

În decembrie 2003 mina a fost închisă, dar casele sunt încă deţinute de compania Indigo Jones."Cariera datează de sute de ani, iar în secolul al XIX-lea s-au construit proprietăţi pentru muncitorii din situl minier subteran. Am cumpărat cariera şi proprietăţile ataşate în anii 1960, şi le-am modernizat de-a lungul anilor", povesteşte John Lloyd, un reprezentant al companiei Indigo Jones.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.