Cum arată primul model Porsche creat vreodată - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 ianuarie 2014 414 afişări

Compania auto Porsche a dezvăluit primul model creat vreodată, o maşină electrică denumită P1. Dezvoltat în 1898, automobilul se afla pierdut într-un garaj din Austria din 1902. El este acum expus în cadrul muzeului Porsche din Stuttgart, Germania, relatează BBC.co.uk.

P1 a fost creat de către Ferdinand Porsche la doar 22 de ani, ca urmare a unei comenzi din partea producătorului auto Jacob Lohner. Respectiva companie i-a cerut lui Porsche să construiască un mijloc de transport electric, iar acesta a prezentat un motor electric octogonal alimentat cu baterii. Maşina avea şase viteze pentru a merge înainte, două pentru marşarier şi patru folosite pentru a opri.

Modelul P1 a început să circule pe străzile din Viena pe 26 iunie 1898. Vehiculul atingea viteze de până la 34 km/h şi avea o autonomie de 78 km.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-primul-model-porsche-creat-vreodata-galerie-foto-11987131
11987131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.