Cum arata "avionul sfarsitului lumii", care nu poate fi distrus nici de un atac nuclear - VIDEO

Postat la 09 iunie 2011 60 afişări

Fortele Aeriene americane dispun de "avionul sfarsitului lumii", o gama de aeronave care pot rezista exploziilor nucleare si impactului cu asteroizi. Avioanele au fost construite pentru a-l proteja pe presedinte si pe apropiatii lui in cazul adeveririi celor mai sumbre scenarii.

Un astfel de avion, care costa 223 de milioane de dolari, poate zbura fara sa alimenteze cateva zile si are capacitatea de a conduce tara sau chiar un razboi mondial, scrie dailymail.co.uk.

Aeronava este echipata cu scuturi impotriva radiatiilor termice si electromagnetice, pentru eventualitatea unui atac nuclear, si este capabila sa decoleze in cateva minute.

Spre deosebire de Air Force One, care este mijlocul de transport oficial al presedintelui american, "Doomsdayplane" este construit special pentru a coordona Guvernul si armata din aer in cazul unul razboi nuclear.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
sfarsitul lumii,
atac
/actualitate/cum-arata-avionul-sfarsitului-lumii-care-nu-poate-fi-distrus-nici-de-un-atac-nuclear-video-8327976
8327976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.