Cum am pierdut in 2010 fonduri europene de 875 milioane de euro pentru drumuri si cai ferate

Postat la 26 aprilie 2010 19 afişări

Pentru a nu majora deficitul bugetar, Romania a renuntat la finantari europene nerambursabile de 875 milioane de euro. Anul acesta, Transporturile au primit doar 8,5% din suma necesara pentru cofinantarea proiectelor pe bani europeni.

Limitata de deficitul bugetar impus de FMI si incapabila sa reduca cheltuielile cu functionarea statului, Romania a fost nevoita sa refuze bani europeni nerambursabili care totalizeaza 875 milioane de euro.

Din fondurile nerambursabile de preaderare (programul ISPA) ar fi putut fi cheltuti in acest an, pentru proiecte de infrastructura, 453 milioane de euro, insa au fost alocate doar 156 milioane. Totodata, Ministerul Transporturilor ar fi putut investi din fonduri europene post-aderare 848 milioane de euro, din care nu s-a permis prin bugetul de stat decat cheltuirea a 270 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-am-pierdut-in-2010-fonduri-europene-de-875-milioane-de-euro-pentru-drumuri-si-cai-ferate-6062275
6062275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.