Cum a prins poliţia 350 kg de peşte

Postat la 16 martie 2013 105 afişări

Aproximativ 350 de kg de peşte, 6 bărci şi 140 de plase de pescuit în lungime de peste 5,4 km au fost confiscate în urma unei acţiuni desfăşurate în Deltă de poliţişti.

În perioada 7-15 martie, poliţişti ai Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică - I.G.P.R. şi ai Serviciului de Poliţie Delta Dunării, împreună cu inspectori piscicoli de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Tulcea, au organizat acţiuni pe braţul Borcea al fluviului Dunărea, judeţul Ialomiţa, precum şi în Delta Dunării, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au depistat opt infracţiuni prevăzute şi pedepsite de O.U.G.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Ei au ridicat în vederea confiscării 6 ambarcaţiuni, 6 motoare de ambarcaţiuni, 135 de plase de pescuit monofilament, în lungime totală de 5.380 m, 5 plase din fir textil, în lungime de aproximativ 200 m, 150 carmace pentru pescuit sturioni şi 342 kg de peşte proaspăt.

De pildă, pe lacul Razelm a fost depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Murighiol, judeţul Tulcea, care pescuise cu 20 de unelte din plasă monofilament 63 de kg de peşte proaspăt, din speciile caras, plătică şi babuşcă, dintr-o barcă cu motor. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal. Peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare unei unităţi de profil, iar uneltele de pescuit, ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării.

Un alt caz a avut loc la 13 martie, când doi bărbaţi de 51, respectiv 36 de ani au fost depistaţi de poliţişti în timp ce pescuiau, în zona Periboina, 21 kg de scrumbie, cu 12 setci monofilament, tot dintr-o barcă cu motor. Peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare unei unităţi de profil, iar uneltele de pescuit, ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării. Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal.

Şi vânzătorii de peşte prins ilegal au fost vizaţi: la 9 martie, poliţiştii au prins doi tineri de 18 şi 19 ani, ambii din comuna Maliuc, judeţul Tulcea, care comercializau ilegal 26 kg de caras pe faleza Dunării, în municipiul Tulcea. Tinerilor li s-a întocmit dosar penal, iar peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare unei unităţi de profil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politia,
peste,
braconaj,
pescari,
fraude,
Delta,
Tulcea
/actualitate/cum-a-prins-politia-350-kg-de-peste-10671297
10671297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.