Cum a câştigat Novak Djokovic procesul cu statul australian. Iată ce motive a avut judecătorul, când a decis să revoce anularea vizei

Postat la 10 ianuarie 2022 42 afişări

Cum a câştigat Novak Djokovic procesul cu statul australian. Iată ce motive a avut judecătorul, când a decis să revoce anularea vizei

Guvernul australian a fost de acord să revoce anularea vizei lui Novak Djokovic de săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că viza cu care a venit în Australia rămâne valabilă.

Acesta a fost eliberat din detenţie şi şi-a primit înapoi paşaportul şi efectele personale. Cum a motivat judecătorul decizia.

Motivul pentru care anularea vizei a fost revocată este că guvernul a recunoscut că nu i-a acordat suficient timp lui Djokovic, după ce l-a notificat cu privire la intenţia de a-i anula viza, pentru a vorbi cu alte persoane şi a oferi un răspuns pe deplin documentat.

În minuta citittă de judecătorul Anthony Kelly se menţionează că Djokovic a avut timp până la ora 8.30, oră până la care a fost reţinut iniţial, pentru a răspunde la notificarea de anulare a vizei sale, însă decizia a fost luată la ora 7.42.

Anthony Kelly a constatat că, dacă Djokovic ar fi avut mai mult timp, ar fi putut să se consulte mai larg şi să răspundă mai mult decât a putut până în momentul luării deciziei de anulare.

La final, în momentul în care a ordonat anularea deciziei, Kelly a spus:

„Cu toţii jucăm după aceleaşi reguli. Motivul pentru care acest ministru al afacerilor interne în această procedură a fost de acord ca decizia delegaţilor să fie anulată este pentru motivele expuse în notificare. În alţi termeni: aceste reguli nu au fost respectate.”

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anulare,
viza,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.