Cum a ajuns Slovacia, o fostă ţară comunistă cu 5 milioane de locuitori, să importe forţă de muncă din România

Postat la 22 aprilie 2019 120 afişări

Vasile Puşcaş, fost ministru al integrării europene: „Au mers pe un model de dezvoltare sustenabilă, în vreme ce România a preferat modelul prociclic“.

Cum a ajuns Slovacia, o fostă ţară comunistă cu 5 milioane de locuitori, să importe forţă de muncă din România

Slovacia, o ţară de 5 milioane de locuitori, caută prin anunţuri publicate pe internet muncitori din România pentru industria auto, dar şi pentru alte sectoare indus­triale. Dacă în România lipsa forţei de muncă poate fi explicată prin exodul masiv al populaţiei - 3-4 milioane de locuitori au plecat în străinătate – Slovacia nu s-a confruntat cu un fenomen de masă al migraţiei. Atât de tare „duduie” econo­mia micuţei ţări care s-a despărţi de Cehia după căderea comunismului în urmă cu 30 de ani?

 

Explicaţia vine din modelul economic, cre­de Vasile Puşcaş, profesor la Universitatea Ba­beş - Bolyai, fost negociator-şef al Ro­mâ­niei cu UE şi fost ministru al integrării europene.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
locuitori,
slovacia,
forta de munca,
import

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.