Cu rechinul la bar

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 iunie 2018 79 afişări

Cunoscut pentru controversatele sale sculpturi, artistul britanic Damien Hirst recidivează, de această dată la un bar din Las Vegas.

Cu rechinul la bar

 Recent inauguratul Unknown Bar din cadrul Palms Casino, de a cărui renovare s-a ocupat însuşi artistul, foarte apreciat de proprietarii cazinoului, îşi îmbie publicul să-i treacă pragul cu o sculptură-rechin realizată de Hirst în 1999, scrie LA Times. Intitulată „The Unknown (Explored, Explained, Exploded)”, lucrarea face parte din seria rechinilor formolizaţi pentru care este renumit artistul, peştele folosit pentru aceasta fiind tăiat în mai multe bucăţi, fiecare ţinută în propriul său recipient din sticlă şi oţel umplut cu formol, şi a fost instalată deasupra tejghelei localului. Pe lângă această lucrare, clienţii mai pot admira nouă picturi din seria celor cu puncte colorate pe care Damien Hirst nu le-a mai expus până acum.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.