CSR 2022. Fondul BRD pentru Păduri - BRD Groupe Société Générale

Postat la 10 ianuarie 2023 49 afişări

CSR 2022. Fondul BRD pentru Păduri - BRD Groupe Société Générale

Motivaţie:

Conservarea şi reconstrucţia pădurilor este esenţială pentru a reconecta oamenii la natură, a păstra biodiversitatea şi a reduce modificările climatice, spun reprezentaţii BRD Groupe Société Générale, descriind motivele pentru care, în anul 2019, au lansat iniţiativa Fondul BRD pentru Păduri, care îşi propune să finanţeze şi să promoveze programe şi acţiuni care protejează pădurile din România.

Descrierea proiectului:

Începand cu anul 2020, Fondul pentru Păduri s-a implicat în derularea unui program de monitorizare şi protejare a unei păduri valoroase din zona Sibiului, alături de Fundatia WWF România, şi a finanţat începerea unui proiect de împădurire în judeţul Neamţ, pe o suprafată de 60 de hectare. În acest proiect, BRD participă alături de mai multe entităţi din Grupul Société Générale din Franţa şi România. Programul realizat în parteneriat cu societatea EcoTree din Franţa presupune refacerea solului, a lacurilor de pădure şi popularea pădurii plantate cu plante melifere şi stupi de albine. În acest fel, prin implicarea oamenilor din zonă, pădurea va putea aduce si beneficii economiei locale. Proiectul este important tocmai prin efectele multiple pe care le are asupra mediului, oamenilor şi economiei locale.

Rezultate:

Impactul acestui proiect, până în prezent, a ajuns la:

►— 100 de hectare de pădure nouă protejată la Nocrich împreună cu WWF România;

—► 38.000 de copaci plantaţi la Deleni, Iaşi împreună cu EcoTree;

—► 100 de copaci pentru biodiversitate marcaţi;

—► două lacuri de pădure reconstruite;

— O acţiune de ecologizare la care au luat parte 40 de tineri din zonă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.