CSR 2022. Caravana medicilor - OMV Petrom

Postat la 09 ianuarie 2023 47 afişări

CSR 2022. Caravana medicilor - OMV Petrom

Motivaţie:

„OMV Petrom este un jucător semnificativ pentru economia românească, prin anvergura investiţiilor şi a contribuţiilor la bugetul de stat. În acelaşi timp, compania face parte din structura socială a comunităţii şi susţine proiecte sociale relevante. OMV Petrom are în vedere proiecte şi investiţii bazate pe nevoi identificate la nivel local şi naţional care contribuie la Agenda ONU pentru dezvoltare durabilă”, spun reprezentanţii companiei.

Descrierea proiectului:

Proiectul ţinteşte comunităţile izolate din localităţile Salcia şi Gura Vadului, judeţul Prahova. Faza preliminară a presupus realizarea Analizei accesului la serviciile de sănătate şi propunerea unui plan de intervenţie pe termen lung pentru localităţile din judeţul Prahova. Implementarea planului a presupus organizarea a două caravane mobile (rulote) şi a unui call center. La faţa locului s-au realizat teste şi consultaţii medicale, ţinând cont şi de frecvenţa anumitor patologii în rândul populaţiei României, precum consultaţii cardiologie, medicină internă, dermatologie şi oftalmologie. Au fost implicate echipe din cadrul companiei Medcorp şi din cadrul diviziei Rafinare & Marketing, OMV Petrom. 

Rezultate:

Prin acest proiect, OMV Petrom a facilitat accesul la asistenţă medicală pentru: 90 de beneficiari pentru care s-au efectuat 88 de seturi de teste de laborator, 85 investigaţii EKG şi 214 de consultări, care au avut ca scop investigarea celor mai frecvente diagnostice: afecţiunile cardiologice, bolile hepatice, diabetul, afecţiunile tiroidiene, vederea slabă, problemele pielii etc. Valoarea investiţiei în „Caravana medicilor” a ajuns la 57.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.