Cseke Attila anunţă desfiinţarea a zeci de posturi libere din Ministerul Dezvoltării

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 31 mai 2021 126 afişări

Zeci de posturi vacante din Ministerul Dezvoltării vor fi tăiate, iar cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituţie, anunţă ministrul Cseke Attila.

Cseke Attila anunţă desfiinţarea a zeci de posturi libere din Ministerul Dezvoltării

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila a anunţat o reformă instituţională în ministerul pe care îl conduce.

„Vor fi tăiate zeci de posturi vacante, şi cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituţie”, potrivit unui comunicat de presă

Luni a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesionişti în minister.

„Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister şi economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic, dar mai eficient”, transmite Cseke Attila.

Totodată, vor fi tăiate şi două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor vor fi scoase din organigrama ministerului.

Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare şi eliminare ale unor structuri de conducere şi se va înfiinţa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.