Croitoru: Coruptia si mediul privat "infirm" au facut ca romanii sa piarda respectul pentru munca

Postat la 13 mai 2010 16 afişări

Mediul privat "infirm", mult prea legat de stat sau neconcurential, precum si coruptia generalizata au facut populatia sa nu mai respecte munca si rolul ei, si implicit sa nu mai respecte educatia, apreciaza Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

"Anumite valori culturale si religioase nu s-au deteriorat. S-a deteriorat respectul pentru munca si rolul pe care-l joaca munca in viata individului. Oamenii trebuie sa vada o corelatie intre efortul depus si rasplata din partea societatii, legatura intrea munca si modul de a trai (...) Deocamdata acest lucru este imposibil pentru ca sectorul privat s-a nascut infirm, este prea legat de stat, sau unde nu este legat de stat este prea putin pe baze concurentiale", a spus Croitoru la dezbaterea "Perspectivele dezvoltarii economiei romanesti pana in 2015", oraginazata de clubul de macroeconomie Econosofia si Institutul de Studii Populare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Croitoru,
coruptie,
privat,
respect,
munca
/actualitate/croitoru-coruptia-si-mediul-privat-infirm-au-facut-ca-romanii-sa-piarda-respectul-pentru-munca-6117135
6117135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.