CRIZA NORD-COREEANĂ: Phenianul a instalat a doua RACHETĂ pe coasta de est

Postat la 05 aprilie 2013 11 afişări

Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachetă mobil, a anunţat vineri agenţia sud-coreeană Yonhap, citând un oficial de rang înalt guvernamental de la Seul.

CRIZA NORD-COREEANĂ: Phenianul a instalat a doua RACHETĂ pe coasta de est

 Ministerul Apărării din Coreea de Sud, care a confirmat joi instalarea de către Phenian a primei rachete pe coasta de est, nu a făcut comentarii cu privire la această nouă informaţie.

"S-a confirmat că nord-coreenii au transportat cu trenul, la începutul săptămânii, două rachete (de tip) Musudan cu rază medie de acţiune către coasta de est şi le-au instalat pe vehicule echipate cu un dispozitiv de lansare", a declarat un oficial de rang înalt citat de agenţie.

Racheta de tip Musudan, dezvăluită prima dată la o defilare militară în octombrie 2010, ar avea o rază de acţiune teoretică de aproximativ 3.000 de kilometri, adică ar avea capacitatea de a atinge Coreea de Sud şi Japonia.

Raza de acţiune a rachetei poate atinge aproximativ 4.000 de kilometri în cazul în care aceasta are o încărcătură uşoară, putând, deci, să lovească, în mod teoretic, Insula Guam, în Pacific, pe care se află baze militare americane importante.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-nord-coreeana-phenianul-a-instalat-a-doua-racheta-pe-coasta-de-est-10714586
10714586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.