Criza miniştrilor. Olguţa Vasilescu, respinsă din nou de Iohannis. „Constat că nu are pregătirea de specialitate necesară”/ Şeful statului cere o altă propunere

Postat la 07 februarie 2019 55 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Criza miniştrilor. Olguţa Vasilescu, respinsă din nou de Iohannis. „Constat că nu are pregătirea de specialitate necesară”/ Şeful statului cere o altă propunere

„Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentaţia transmisă, constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă.

De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Astfel, în calitate de primar, doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu a promovat şi nu a gestionat politici publice de nivel naţional, iar în calitate de parlamentar a desfăşurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei şi mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experienţa obţinută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii şi protecţiei sociale”, transmite Klaus Iohannis, în scrisoarea adresată premierului Viorica Dăncilă, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului precizează că Olguţa Vasilescu, cât a fost ministru al Muncii, activitatea acesteia a fost lipsită de transparenţă, nepromovând dialogul cu societatea civilă. Acesta aminteşte şi de afirmaţii controversate pe care le-a făcut Vasilescu şi de „limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către CSM”.

„Totodată, nu se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al muncii şi justiţiei sociale, doamna Lia-Olguţa Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparenţă în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
pregatirea,
propunere,
seful statului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.