CRIZA IMIGRANŢILOR: Reprezentanţii SUA, Rusiei, Turciei şi Arabiei Saudite discută despre soluţionarea crizei din Siria

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 octombrie 2015 80 afişări

Secretarul de Stat american, John Kerry, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi omologii lor din Turcia şi Arabia Saudită s-au întâlnit vineri la Viena pentru a identifica o soluţie politică la conflictul din Siria, în pofida disensiunilor dintre Washington şi Moscova, relatează Reuters.

Statele Unite cer înlăturarea de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, în timp ce Rusia se opune schimbării în curând a Administraţiei de la Damasc.

John Kerry s-a întâlnit iniţial cu Serghei Lavrov, după care au discutat cu miniştrii de Externe din Turcia şi Arabia Saudită.

"Un singur lucru stă în calea aplicării unui acord rapid - Bashar al-Assad", declara John Kerry joi seară, la Berlin, acuzându-l pe preşedintele Siriei că a declanşat actuala criză a celor aproximativ patru milioane de refugiaţi, fugiţi în Turcia, Liban, Iordania, Irak şi în Uniunea Europeană.

În schimb, Moscova îl consideră pe Bashar al-Assad esenţial pentru procesul de pace, conform purtătorului de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICT,
/actualitate/criza-imigrantilor-reprezentantii-sua-rusiei-turciei-si-arabiei-saudite-discuta-despre-solutionarea-crizei-din-siria-14860312
14860312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.