Criza din coaliţia de guvernare. Prima întâlnire Dăncilă-Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE/ UDMR îl refuză pe liderul PSD

Postat la 19 august 2019 33 afişări

Premierul Viorica Dăncilă va discuta, luni, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aceasta fiind prima întâlnire după ce ALDE a solicitat o restructurare guvernamentală şi un nou program de guvernare.

Criza din coaliţia de guvernare. Prima întâlnire Dăncilă-Tăriceanu, după ultimatumul dat de ALDE/ UDMR îl refuză pe liderul PSD

Surse din interiorul coaliţiei au afirmat, pentru MEDIAFAX, că întrevederea dintre Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu urmează să aibă loc la ora 12:00.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou programd e guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tariceanu,
lider,
intalnire,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.