Criza COVID/Noi măsuri dure la Shanghai: accesul la alimente şi în spitale a fost restricţionat

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 mai 2022 132 afişări

Shanghai impune cele mai dure măsuri de la apariţia noului val de infectări COVID. Oficialii au stabilit să restricţioneze şi mai mult, în următoarele zile, accesul la alimente şi la spitale în unele părţi ale oraşului, anunţă BBC.

Criza COVID/Noi măsuri dure la Shanghai: accesul la alimente şi în spitale a fost restricţionat

Potrivit noilor decizii, nu sunt permise livrările comerciale de alimente, iar accesul în spitale, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, trebuie să fie aprobat în prealabil.

Vecinii celor care se infectează şi alte persoane care locuiesc în apropiere sunt obligaţi să intre în centrele de carantină guvernamentale.

Shanghai se află acum în a şaptea săptămână de restricţii la nivelul întregului oraş.

Cazurile confirmate au scăzut semnificativ faţă de vârful crizei. Totuşi, autorităţile nu au reuşit încă să atingă ţinta pe care o numesc „zero COVID", în care niciun caz nu este raportat în afara zonelor aflate carantină.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că strategia Chinei este nesustenabilă.

„Când vorbim despre zero-COVID, nu credem că este sustenabilă, având în vedere comportamentul virusului în prezent şi ceea ce anticipăm în viitor", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Clipul a fost distribuit pe scară largă pe reţelele de socializare chinezeşti înainte de a fi blocat de cenzori.

La mai bine de doi ani de la apariţia COVID-19 aici, cifrele oficiale arată că aproximativ 90% din populaţia din China a fost vaccinată. Totuşi, doar 38% dintre cei mai vulnerabili, persoanele de peste 60 de ani din Shanghai, beneficiază de protecţia completă a celor trei vaccinuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shanghai,
covid,
măsuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.