Criza coronavirusului. Italia a luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea coronavirusului

Autor: Anamaria Cadis, Mediafax Postat la 24 februarie 2020 137 afişări

Criza coronavirusului. Italia a luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea coronavirusului

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autorităţile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului COVID-19 şi că temerile privind stocul de alimente din oraşele afectate de virus, nu sunt îndreptăţile, scrie Sky TG24. 

„Am luat măsuri pe care nicio altă ţară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare", a declarat Conte într-un interviu acordat televiziunilor italiene.

„Protecţia civilă a reacţionat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane şi financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toţi cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea ţări”, a spus Giuseppe Conte.

Premierul a recunoscut că această epidemie ar putea avea efecte asupra economiei ţării.

Conte a ţinut să dea asigurări populaţiei că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte stocurile de alimente în oraşele afectate de noul coronavirus. „Există o preocupare în ceea ce priveşte stocul de produse alimentare din unele oraşe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”, a explicat premierul, care promite că sunt luate toate măsurile pentru o aprovizionare permanentă a populaţiei din regiunile afectate.

După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în Milano, Giuseppe Conte a spus că măsurile care trebuie luate în oraş vor fi diferite faţă de cele din celelalte 10 orăşele în care au fost identificate cazuri.

„Va trebui să adaptăm măsurile pe care le luăm la specificul fiecărei zone. Măsurile care pot fi eficiente în oraşele mici, nu le putem aplica în Milano”, a conchis premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
italia,
conte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.