Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de luni cu scăderi de 3%, în contextul informaţiilor privind extinderea coronavirus

Autor: Roxana Rosu Postat la 24 februarie 2020 40 afişări

Bursa de la Bucureşti a deschis luni dimineaţă în scădere cu 3%, pe fondul informaţiilor legate de extinderea coronavirus, acţiunile Banca Transilvania marcând un minus de 3,12%, BRD cu -2,9%, Purcari Wineries -5,9% şi Romgaz -3,8%.

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa de luni cu scăderi de 3%, în contextul informaţiilor privind extinderea coronavirus

Bursa de la Bucureşti a deschis luni dimineaţă în scădere cu 3%, pe fondul informaţiilor legate de extinderea coronavirus, acţiunile Banca Transilvania marcând un minus de 3,12%, cele ale BRD cu -2,9%, Purcari Wineries -5,9% şi Romgaz -3,8%.

Indicele principal, BET, avea la ora 10.30 o scădere de 2,9%, în timp ce BET-Fi (indice care are în componenţă SIF-urile) afişa o scădere de 2,6% şi BET-NG (indice care include companiile din energie) de 3,78%.

În rândul principalelor acţiuni listate, cea mai mare scădere este înregistrată de Purcari, urmată de o parte din acţiunile din energie şi cele bancare. Nuclearelectrica afişa un minus de 4,7%, OMV Petrom, de 3,9%, Romgaz de 3,8%, iar Transelectrica de 3,16%.

În acelaşi timp, BT a scăzut cu 2,9% şi  BRD cu 2,44%.

Tot pe minus este şi Sphera Franchise Group, cu 4%. 

Pe plan extern, bursele europene sunt de asemenea în cădere liberă. Indicele european Stoxx 600 a înregistrat o scădere de 2,99%, în timp ce FTSE 100 din Londra a scăzut cu 2,63%, iar DAX din Frankfurt cu 3,27%. La Paris, indicele CAC 40 a înregistrat un declin de 3,51%. Cea mai mare scădere e înregistrată în Italia, unde FTSE MIB a scăzut cu 4,26%. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
scadere,
actiuni,
banca transilvania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.