Criza actuala ar fi depasit-o pe cea din anii '30 daca SUA nu acordau cele 1,7 trilioane de dolari

Postat la 30 iulie 2010 12 afişări

Un studiu realizat de agentia de rating Moody's in colaborare cu Universitatea Princeton arata ca, în lipsa celor 1,7 trilioane de dolari acordate de guvernul SUA pentru revigorarea economiei, criza actuala ar fi avut efecte mult mai grave decat cea din anii '30. Dacă actuala analiza lauda administratia Obama, republicanii sustin insa in continuare ca masurile luate nu au avut niciun efect bun.

Ajutorul acordat de SUA marilor companii pentru iesirea din criza economica a salvat 8,5 milioane de americani de somaj si a impiedicat o scadere cu 6,5% a economiei, arata un studiu efectuat de compania de rating Moody's.

Economistul-sef al Moody's, Mark Zandi, si profesorul universitar de la Princeton, Alan Blinder, cei care au coordonat studiul, spun ca, in lipsa ajutorului de 1,7 trilioane de dolari acordat de guvernul SUA, criza economica ar fi fost cu mult mai grava decat cea din anii '30.

Mai multe despre ajutorul acordat de SUA marilor companii pentru ieşirea din criza economică pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
studiu,
Moody's,
relansare,
stimulent,
SUA
/actualitate/criza-actuala-ar-fi-depasit-o-pe-cea-din-anii-30-daca-sua-nu-acordau-cele-1-7-trilioane-de-dolari-6745156
6745156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.