Cristian Diaconescu despre Schengen: "Se face un joc care nu este onest fata de Romania si fata de UE" (VIDEO)

Postat la 18 martie 2012 83 afişări

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a fost invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la PRO TV. Seful diplomatiei romane a vorbit despre spatiul Schengen si opozitia Olandei fata de aderarea Romaniei.

"Daca nu vom intra in septembrie in spatiul Schengen, in mod direct si imediat nu se va intampla nimic semnificativ pentru viata de zi cu zi a cetateanului. Dar din punctul de vedere al coerentei si al corectitudinii fata de Romani si fata de romani... a nu intra in Schengen inseamna o decizie, o decizie care nu se bazeaza pe niciun fel de criteriu si care ridica semne de intrebare in legatura cu modul in care UE acorda Schengen", a spus ministrul la PRO TV.

"Datoria noastra este sa intram in spatiul Schengen. Uitandu-ma la nivelul investitional si al relatiilor economice cu Olanda vom vedea ca este unul din principalii trei parteneri ai Romaniei. Deci din acest punct de vedere nu as putea spune ca are ceva cu noi, dar pot sa spun ca pe diverse considerente, destul de vagi, sigur, le putem detalia, si neglijand conditiile de baza de la inceperea negocierilor pentru acordul Schengen, Olanda evalueaza treptat pe argumente mai mult sau mai putin plauzibile. Argumentele de politica interna, dupa parerea mea, nu functioneaza."

Vezi aici toata emisiunea:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cristian-diaconescu-despre-schengen-se-face-un-joc-care-nu-este-onest-fata-de-romania-si-fata-de-ue-video-9411701
9411701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.