Criminalul de la Oneşti a depăşit faza critică după operaţia în care i s-au scos 9 gloanţe

Autor: Laura Buciu Postat la 03 martie 2021 133 afişări

Gheorghe Moroşan, bărbatul care a sechestrat şi apoi a ucis cei doi muncitori care renovau apartamentul din care fusese evacuat, a depăşit faza critică, după ce a fost împuşcat de poliţişti. El a fost operat, i s-au scos 9 gloanţe, iar miercuri a fost detubat şi este conştient.

Criminalul de la Oneşti a depăşit faza critică după operaţia în care i s-au scos 9 gloanţe

Managerul Spitalului din Oneşti, Gelu Nicolcea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu puţin timp bărbatul care a fost împuşcat de poliţişti după ce a sechestrat şi ucis cei doi muncitori, a fost detubat. În cel mult două zile, medicii speră că Gheorghe Moroşan va putea fi audiat.

„Am vorbit cu şeful secţiei de Chirurgie, mi-a spus că pacientul a fost detubat şi este pe Terapie Intensivă, este sub supraveghere medicală. Starea lui nu este dintre cele mai bune pentru că, după operaţie, dar speră ca într-o zi – două starea de sănătate să îi permită să fie audiat”, a spus managerul Spitalului Municipal Oneşti.

Medicii au scos din corpul lui Moroşan 9 gloanţe, din care 2 letale şi 7 de cauciuc.

Gheorghe Moroşan este păzit, în prezent, de patru poliţişti. Doi dintre ei stau în salonul ATI, cu pacientul, iar alţi doi, la uşă, în exterior.

Întrebat dacă pacientul va fi transferat la un spital penitenciar, managerul Spitalului Municipal Oneşti a spus că deocamdată nu se pune problema transferului, pentru că are nevoie, în continuare, de terapie intensivă.

„După ce va fi stabilizat şi trecut pe secţia de Chirurgie, atunci se va lua legătura cu organele de urmărire penală pentru a se stabili modalitatea de continuare a tratamentului”, a mai spus Nicolcea.

După ce a fost detubat, Gheorghe Moroşan este conştient, vorbeşte, dar este uşor confuz.

Medicii nu au vorbit cu el despre ceea ce s-a întâmplat în apartamentul unde a produs crimele.

„Discuţii de acest fel nu au loc între medici şi pacient. El este tratat ca un pacient”, a mai spus Nicolcea.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital. El multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Soţia lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ţinut ostatici şi apoi a omorât doi muncitori în Oneşti, a fost arestată pentru 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criminal,
operaţie,
glonţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.