Cresteri pe timp de criza - Astra Asigurari a avut venituri din prime cu 37% mai mari, la noua luni

Postat la 12 noiembrie 2010 41 afişări

Veniturile din prime ale asiguratorului au totalizat 841 de milioane de lei in primele noua luni, iar profitul net a urcat de peste patru ori, la 18 milioane de lei.

Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele noua luni ale anului 2010 se ridica la valoarea de 841,2 milioane de ei, din care aproape 830 de milioane de lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 37% fata de trimestrul III 2009.

Pe clase de asigurare, in primele noua luni ale anului 2010, Astra Asigurari a avut cresteri de 53% pentru primele subscrise pe asigurari auto. Volumul total d eprime a ajuns la 655 de milioane de lei, dintre care care 453 de milioane de lei au reprezentat politele obligatorii de raspundere civila auto (RCA).

Pe segmentul de asigurari de cladiri si bunuri, care insesamna 14% din totalul portofoliului detinut, asiguratorul a subscris prime in valoare de 115 milioane de lei. Si asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 58% fata de al treilea trimestru din 2009, pe acest segment fiind subscrise primbe in valoare de 11,4 milioane de lei.

Pe segmentul Casco Aviatie a fost inregistrata o crestere cu 15%, pana la 11 milioane de lei. De altfel, Astra este asiguratorul cu cea mai mare expunere pe acest tip de asigurari. Segmentul de raspundere civila pentru aeronave a cumulat prime brute de 8,4 milioane de lei, iar Casco nave si raspunderi navale, 7,4 milioane de lei

Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul al treilea o crestere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 233 milioane de lei in 2009 la 371 de milioane de lei in 2010.

Recent, compania a intrat si pe piata din Ungaria, inaugurand o sucursala la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele RCA, property si Casco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Astra Asigurari,
venituri,
asigurari
/actualitate/cresteri-pe-timp-de-criza-astra-asigurari-a-avut-venituri-din-prime-cu-37-mai-mari-la-noua-luni-7711918
7711918
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.