Creşte numărul victimelor din Israel. Zeci de oameni au murit, sute sunt răniţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 octombrie 2023 208 afişări

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte sute au fost rănite după ce mii de rachete au fost lansate asupra Israelului din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză al grupării militante Hamas, potrivit Sky News. Sute de morţi şi mii de răniţi sunt şi în rândul palestinienilor din Fâşia Gaza.

Creşte numărul victimelor din Israel. Zeci de oameni au murit, sute sunt răniţi

Cel puţin 40 de israelieni fost ucişi şi aproximativ 740 au fost răniţi, a anunţat canalul local de ştiri N12. Majoritatea răniţilor sunt trataţi în spitale locale şi cel puţin 77 sunt în stare critică.

Sâmbătă dimineaţa, în mai multe oraşe israeliene au fost văzute coloane mari de fum negru. Sirenele de raid aerian au răsunat în sudul şi centrul Israelului, iar în oraşele Tel Aviv, Ashkelon, Yavne şi Kfar Aviv au avut loc explozii.

Ministrul israelian al apărării a declarat că Hamas a „lansat un război" şi că trupele sale „luptă împotriva inamicului în mai multe locuri". Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat prin intermediul unui comunicat că „suntem în război şi vom câştiga, inamicul nostru va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată".

Ca represalii la incursiune, forţele aeriene israeliene au confirmat că zeci de avioane de luptă ale Israelului (FDI) au lovit o serie de unităţi militare şi centre de comandă operaţionale ale Hamas în Fâşia Gaza.

198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene din Fâşia Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii din zona menţionată, potrivit Sky News. Oficialii au adăugat că cel puţin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

Aproximativ 50 de ostatici israelieni sunt deţinuţi de Hamas în apropierea graniţei cu Gaza, a anunţat canalul de ştiri israelian N12. Se pare că ostaticii se află la Be'eri, în nord-vestul deşertului Negev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
hamas,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.