Credit Agricole Bank România şi-a majorat cota de piaţă a creditelor cu 14% şi pe cea a depozitelor cu peste 50%

Postat la 04 aprilie 2013 79 afişări

Crédit Agricole Group a devenit principalul acţionar al Băncii în 2012. Banca a ajuns astfel la un capital social de 54 de milioane de dolari, în creştere cu 40 de milioane de dolari în ultimii trei ani, la o rată de adecvare a capitalului de 17%.

Credit Agricole Bank România şi-a majorat cota de piaţă a creditelor cu 14% şi pe cea a depozitelor cu peste 50%

Rezultatul net al băncii este de minus şase milioane de dolari, fiind asemănător cu cel din 2011.

Totalul activelor din 2012 a fost de 292 milioane de dolari, în creştere cu 13% faţă de anul anterior,  creditele au crescut cu 14%, până la 241 de milioane, iar depozitele au crescut cu 56%, ajungând la 113 milioane de dolari. Venitul net din comisioane a crescut cu 7% în 2012 faţă de 2011, iar ajustările privind deprecierea creditelor au scăzut cu 6%, ajungând sub nivelul de 1%.

Credit Agricole Bank România a reuşit să îşi majoreze resursele prin creşterea volumului depozitelor comerciale cu 56% în 2012 faţă de 2011. Rezultatul a fost diminuarea cu 9% în 2012 a diferenţei dintre creditele şi depozitele clienţilor.

În 2012, activitatea de creditare a fost axată pe segmentele corporate, în creştere cu 28% şi retail, prin produse securizate, în conformitate cu strategia de risc a Băncii.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 6% faţă de anul precedent, în condiţiile în care Banca a continuat să investească în tehnologie şi în optimizarea proceselor. Reducerea costurilor a fost făcută fără a afecta activitatea comercială a băncii.

În 2012, Banca a continuat planul său de adaptare, cu accent pe reducerea costurilor, optimizarea proceselor şi creşterea eficienţei organizaţiei.

Reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv important pentru 2012, ce a înregistrat o scădere cu 12% a numărului de salariaţi activi în 2012 vs. 2011, iar cursurile de perfecţionare în domeniul vânzărilor şi sesiunile de coaching individuale pentru middle management s-au intensificat.

Crédit Agricole Group este prezent în 50 de ţări şi este  lider pe piaţa de retail din Franţa. Grupul are 51 de milioane de clienţi, 1, 2 milioane de acţionari, 6,9 milioane acţionari cooperatişti şi 150.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Citeşte pe monitorulpartidelor.ro

/actualitate/credit-agricole-bank-romania-si-a-majorat-cota-de-piata-a-creditelor-cu-14-si-pe-cea-a-depozitelor-cu-peste-50-10711603
10711603
comments powered by Disqus
Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium
Care este povestea Aur’a, apa de aur din România care se bea la Festivalul de Film de la Cannes, la Grand Prix-ul de la Monaco şi în hotelurile de cinci stele din Asia
Mediafax
Sistem imunitar vs. coronavirus: De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19? Explicaţia unui medic infecţionist Sistem imunitar vs. coronavirus: De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19? Explicaţia unui medic infecţionist
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi câte buletine de vot primeşti
MonitorulApararii
Problema refugiaţilor revine în atenţia clasei politice din Germania Problema refugiaţilor revine în atenţia clasei politice din Germania
Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane
MonitorulPartidelor
Îndemnul unui fost preşedinte Îndemnul unui fost preşedinte
Votul care intră în istorie: Românii aleg primarii în plină epidemie de Covid-19
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.