Crăciunul pe internet dă dureri de cap platformelor de video call-uri: Zoom, vedeta aplicaţiilor pe timp de pandemie, trece prin cele mai aglomerate zile din an

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 decembrie 2020 54 afişări

Crăciunul pe internet dă dureri de cap platformelor de video call-uri: Zoom, vedeta aplicaţiilor pe timp de pandemie, trece prin cele mai aglomerate zile din an

Zoom se pregăteşte de ziua de Crăciun, adică cele mai aglomerate ore din istoria aplicaţiei de videoconferinţe, de vreme ce noile măsuri de distanţare socială, lansate pe fondul celui de-al doilea val de infecţii, rămân valabile în majoritatea ţărilor afectate de coronavirus.

De asemenea, peste 18 milioane de britanici au aflat recent că nu îşi vor putea întâlni rudele cu ocazia Crăciunului, după ce premierul Boris Johnson a anunţat un nou set de restricţii, iar noua tulpină a virusului – care este cu 70% mai transmisibilă – forţează tot mai multe ţări europene să îşi închidă graniţele pentru Regatul Unit.

Zoom a declarat pe 16 decembrie că va ridica limita de 40 de minute pentru utilizatorii care nu plătesc pentru serviciu în timpul sărbătorilor de iarnă, mişcare ce va ajuta compania să concureze cu alte platforme de videoconferinţe precum Skype, Google Meets, FaceTime şi WhatsApp. Decizia va rămâne în picioare pentru ajunul şi ziua de Crăciun, ajunul şi ziua de Anul Nou şi ultima zi de Hanuka.

Drept rezultat, ziua de Crăciun va rezulta în cele mai aglomerate ore din istoria companiei.

Zoom, fondată în 2011 de omul de afaceri Eric Yuan, înregistrează în prezent o capitalizare de peste 115 miliarde de dolari, în timp ce preţul unei acţiuni este de circa 400 de dolari.

Firma a raportat la începutul lunii decembrie că veniturile din T3 au crescut cu 350% pentru al doilea trimestru consecutiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zoom,
craciun,
aplicatie,
video

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.