Cotaţia aurului îşi revine uşor, după cea mai mare scădere începând din anii '80

Postat la 16 aprilie 2013 13 afişări

Preţul unciei de aur şi-a revenit uşor în tranzacţiile electronice derulate marţi, după scăderea puternică înregistrată luni, de 9,3%, cel mai puternic declin pe parcursul unei zile începând cel puţin din anii '80, potrivit portalului MarketWatch.

Cotaţia aurului îşi revine uşor, după cea mai mare scădere începând din anii '80

 Uncia de aur cu livrare în iunie se afla în urcare cu 1,16%, la 1.376,9 dolari la deschiderea burselor europene, după ce luni a scăzut cu 9,3%, 140,3 dolari, la 1361,1 dolari pe uncie. Declinul procentual este cel mai mare pentru aur într-o singură şedinţă începând din februarie 1983, în timp ce scăderea în dolari este cea mai puternică din ianuarie 1980 şi a doua ca mărime din istorie.

Grupul american CME, care deţine principala bursă de metale din SUA, a decis luni să crească garanţiile financiare pentru tranzacţii pe contracte futures pentru aur, argint şi alte metale preţioase.

Declinul puternic al preţului aurului a afectat şi cotaţiile la bursă ale companiilor miniere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cotatia-aurului-isi-revine-usor-dupa-cea-mai-mare-scadere-incepand-din-anii-80-10752076
10752076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.